shadow

Dit zijn redenen waarom jij mondwater zou moeten gebruiken!

Lang niet iedereen in Nederland gebruikt mondwater maar wist je dat er best wel veel voordelen aan het regelmatig gebruiken van mondwater zitten? Nee? Dan heb je geluk! In deze blog zetten we namelijk de belangrijkste voordelen van het gebruiken van mondwater overzichtelijk voor je op een rijtje.

Het geeft een frisse adem

Eén van de meest voor de hand liggende effecten van mondwater is natuurlijk een lekker frisse adem. Een vieze adem wil natuurlijk niemand en een slokje mondwater na het poetsen zorgt voor langdurige frisheid. Heb je een moment even geen tijd om je tanden te poetsen maar wil je toch het gevoel hebben dat je fris ruikt? Mondwater is de oplossing!

(NB: alleen mondwater is natuurlijk niet voldoende voor een goede mondgezondheid. Poets je tanden minimaal twee keer per dag en probeer daarnaast ook iedere dag te flossen om etensresten en plak te verwijderen.)

Het doodt bacteriën & voorkomt tandplak

Een goede mondwater doodt bacteriën in jouw mond, vooral op plekken waar je met het tanden poetsen moeilijk bij kan komen. Zorg wel dat je een mondwater aanschaft waar fluoride in zit en niet alleen menthol of eucalyptusolie. Deze zorgen wel voor een frisse adem maar niet voor het voorkomen van tandplak. In tandpasta zit ook fluoride, maar met een tandenborstel kom je soms niet overal bij. Dat maakt mondwater een goede aanvulling op jouw mondreiniging.

Ontstoken tandvlees

Mondwater kan ook nog eens helpen tegen een ontstoken tandvlees. Hiervoor zijn er verschillende mondwaters op de markt. Check goed of er geen bijtende of agressieve stoffen in zitten. Dit kan je probleem alleen maar erger maken. Wij hebben de beste mondwaters die helpen tegen ontstoken tandvlees voor je op een rijtje gezet. Op die manier kun je kiezen welke het meest geschikt is voor jou. Lees hier de beste mondspoeling tegen ontstoken tandvlees.