shadow

Ik wil nu alvast mijn zorgverzekering 2023 regelen

Het is zeker verstandig tijdig te beginnen met het regelen van je zorgverzekering. Word je dit jaar 18? Dan moet je natuurlijk vanaf die dag een zorgverzekering afsluiten. Gelukkig beschermt en helpt de overheid je hiermee. Toch kan het soms lastig zijn en daarom willen wij je helpen hiermee.

Zorgverzekering 2023 vergelijken

Aan het eind van het jaar gaat iedereen kijken naar andere opties voor een zorgverzekering. Ieder jaar worden de prijzen ook meestal ietsjes duurder en dan wordt er gekeken naar alternatieven die dan goedkoper zijn. Niet iedereen stijgt de prijs, maar het kan dat jouwe in 2022 het goedkoopst was, maar niet in 2023.

Daarom is het verstandig altijd te kijken wat het aanbod is en vergelijken met jouw huidige situatie. Het kan ook zijn dat je plannen hebt voor volgend jaar en je daarvoor aanvullend wilt verzekeren. Dit kan vaak veel geld schelen dan als je het niet doet. Dit is de voornaamste reden dat mensen overstappen. Je verandert toch al van pakket dus dan kan je ook wel van aanbieder veranderen.

Als je 18 wordt dan krijg je voor het eerst te maken hiermee. Ook dan is het aan te raden om te vergelijken. Misschien kun je iemand om hulp vragen of vragen naar ervaringen. Je ouders zullen vast wel weten wat jij het best kan doen. Belangrijk is wel te weten dat de tandartsverzekering onder aanvullend valt, dat wat onder de 18 gewoon verzekerd was onder de basis.

Zorgverzekering 2023 vergelijken is heel simpel. Je kijkt naar het eigen risico dat jij wilt. Je kunt het minimale instellen en hogere premie betalen of andersom waarbij je een hoger eigen risico hebt, maar minder premie. Daarna ga je kijken welke aanvullende zorg je wilt hebben. Als je een beugel hebt is orthodontie handig. Als je een bril hebt dan opticien etc. Zo ga je ernaar kijken tot je de ideale gevonden hebt.

Ik heb een schuld bij de zorgverzekeraar

Als je de eerste keer de premie niet betaald gebeurd er niet heel veel. Je krijgt een herinnering of in ieder geval een melding dat het niet gelukt is met de automatische incasso de premie te betalen. Je hebt namelijk meestal een automatische incasso ingeschakeld voor je zorgverzekering.

Uiteindelijk na zes maanden niet betalen kan je wel in de problemen komen. Het CAK krijgt dit dan te weten en dan wordt je aangemeld als wanbetaler. Op dat moment gaan ze de uitkeringsinstantie of werkgever aangeven dat je niet betaald en zorgen dan dat zij dit doen en dit inhouden op je inkomen. Uiteindelijk zul je dan ook gewoon betalen.

Mocht je zorgtoeslag krijgen dan ontvang je dat niet meer en gaat dat bedrag naar het CJIB die zorg draagt hiervoor en gebruiken dit ook om je premie te betalen. Het is helaas niet mogelijk de premie in termijnen te betalen omdat die een maandelijkse last is en je het dan alleen maar opbouwt. Voorkom dit want dit wil je niet!