shadow

Magnolia boom verplaatsen

De Magnolia is één van de oudste boomsoorten in de wereld. In Nederland is deze boom aardig populair dankzij zijn grote mooie bloemen die in de lente tevoorschijn komen. De Magnolia boom wordt ook wel een Beverboom genoemd door de soort van haartjes die op de bloemknoppen zitten. Deze boom is een ‘naaktbloeier’ aangezien de bloemen verschijnen voor er bladeren aan de boom zitten. Deze is tijdens de winter namelijk helemaal kaal. Meer over het kopen van deze boom via tuinplantenwinkel.nl

De Magnolia boom is niet voor elke tuin geschikt. Aangezien deze boom best breed kan worden neemt deze veel ruimte in beslag en past deze dus heb beste in grote tuinen of bijvoorbeeld parken. In april en mei komt deze boom dus vol mooie bloemen die wit, roze of paars zijn. Hierna zitten er alleen nog grote bladeren aan en in de herfst wordt de boom helemaal kaal.

Magnolia boom verplaatsen

Hoe moet je een Magnolia boom verplaatsen?

De Magnolia boom is erg gevoelig, en vooral zijn wortels. Hierdoor is het niet altijd een goed idee om deze zomaar naar een andere plaats in je tuin te verhuizen. Je moet dan ook zeer voorzichtig te werk gaan om te voorkomen dat je de wortels en de boom beschadigd. Wanneer dit mogelijk is schakel dan een vakman of ervaren persoon in om je te helpen. Laat ook zoveel mogelijk grond aan de wortels zitten.

Aangezien deze boomsoort erg gevoelig is voor nachtvorst kun je deze het beste niet verplaatsen wanneer de temperaturen nog laag liggen, dit kan namelijk nog meer schade veroorzaken.

Wanneer het ’s nachts nog wel eens vriest en er toch al knoppen aan je boom zitten kun je het beste een stuk vitrage over de boom binden om deze te beschermen. Ook is het afgeraden een Magnolia boom te snoeien omdat de takken zacht en dus erg gevoelig zijn en kunnen gaan rotten.