shadow

Op deze manier verhelp je je acne problemen

Acne zijn jeugdpuistjes die in de puberteit ontstaan. Meestal krijg je last van deze puisten in je gezicht, op je schouders, rug, of op je borst. Acne ontstaat doordat je huid klieren heeft die talg aanmaakt, en deze kunnen ontstoken of verstopt raken. Als dit het geval is, ontstaan er puistjes. Meestal krijgen jongeren tussen de 15 en 25 jaar last van acne, maar het komt in een enkel geval ook wel eens voor dat mensen op latere leeftijd acne krijgen. Niet iedereen heeft acne in dezelfde maten, sommige mensen hebben het erger dan anderen. Acne is helaas een aandoening die je makkelijk op iemands gezicht kunt zien, waardoor de persoon met acne veel mentale problemen kan krijgen. Als je acne hebt, wil je er natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Wil je weten wat je aan je acne kunt doen? In deze blog helpen we je op weg.

Wat kun je zelf doen aan acne?

Als je al langere tijd acne hebt, kun je naar Vive Huidtherapie. Bij een huidtherapeut krijg je passend advies en een behandeling aangeboden om van je aandoening af te komen. Ook kun je zelf dingen doen om je acne tegen te gaan. Veel mensen denken dat een dieet helpt tegen acne, maar dit is niet zo. Uit onderzoek is gebleken dat een dieet geen zin heeft in het tegengaan van acne. Er is geen verband aangetoond tussen het ontstaan van acne en bepaalde voedingsstoffen. Suiker, zuivel, vet eten en varkensvlees hebben geen invloed op het ontstaan of verergeren van acne. Vaak is acne genetisch. Zonlicht helpt niet om acne tegen te gaan, maar als je huid bruiner is, is de acne wel minder zichtbaar. Zorg ervoor dat je niet te veel in de zon komt, want hierdoor kan je huid verbranden. Draag daarom altijd zonnebrand als je in de zon gaat, ook in de winter of wanneer de zon niet schijnt.

Kies voor een acnebehandeling

Als je naar een huidtherapeut gaat, krijg je vaak Acne producten. Deze producten helpen om de acne te bestrijden. Bij een huidtherapeut krijg je een behandeling die afgestemd is op jouw wensen en eventuele allergie├źn.