shadow

Optimaal presteren in je sport

Sporten kan je op professioneel niveau doen maar ook op amateur niveau. Het maakt niet uit hoe goed je erin bent, sporten zorgt voor voldoening. Naast dat het je gelukkig maakt is het ook nog eens super gezond. Voornamelijk wanneer je optimaal kan presteren.

Professioneel sporter

Voornamelijk voor een professionele sporter is het erg belangrijk dat alles eruit gehaald wordt wat erin zit. Het is immers je baan. Het is hierbij belangrijk dat je zowel qua voeding als qua training ervoor zorgt dat je fit bent. Maar naast het fysieke gedeelte is het mentale gedeelte ook erg belangrijk. Een sportpsycholoog kan je daarbij helpen. Een sportpsycholoog helpt je bij optimale focus bij belangrijke momenten. Merk je dat jouw spanning je bewust of onbewust beïnvloedt tijdens wedstrijden en trainingen? Dan is de kans groot dat je niet alles eruit haalt wat erin zit. Sta je bijvoorbeeld elke zaterdag op het voetbalveld en merk je dat tijdens de wedstrijden jouw niveau niet behaald wordt die je op de trainingen wel hebt? Dan is het goed om hiermee aan de slag te gaan. Zo kan je optimaal presteren en haal je dus alles eruit wat erin zit. Niemand mist graag een penalty. Dit heeft vaak te maken met spanning i.p.v. je talent. 

Spanning onder controle 

Een sportpsycholoog kan je helpen bij het controleren van je spanning. De spanning en of angst die je bewust of onbewust ervaart zorgt ervoor dat je na de wedstrijd nooit tevreden bent. Want hoe dan ook, je kan altijd beter. Door de spanning is het vaak niet mogelijk om optimaal te presteren. Dit is vervelend. Zowel voor jou als voor je carrière. Samen met jou gaat een sportpsycholoog met je uitzoeken waar jouw angst vandaan komt. Er komt uiteindelijk een plan uit om ervoor te zorgen dat jij jouw spanningen en angsten onder controle krijgt. Zo ben je er zeker van dat jij jouw punten scoort en uitblinkt. En eigenlijk het belangrijkst: dat jij jouw niveau haalt en jouw talent kan tonen.