shadow

Photinia fraseri Red robin

De Photinia fraseri ‘Red robin’ is een struik. In het begin is een Red Robin rond, maar later gaan de taken van de struik als het ware doorhangen. Op deze manier ontstaat er een mooie brede kroon. De struik is in de winter groen, waardoor het een aantrekkelijke struik is om aan te planten in je tuin. Deze struik kun je in de regel eenvoudig snoeien. Het blad is glanzend en leerachtig.
Aangezien de kans op vorstschade mogelijk is, kun je de struik het best een beschutte plaats geven. Doorgaans wordt deze daarom in potten aangeplant. http://www.tuinplantenwinkel.nl/photinia-fraseri-red-robin-180-cm-stam.html

Veel struiken dien je vaak veel ruimte te geven, maar dat is bij de ‘Red Robin’ niet per se noodzakelijk. Deze plant is namelijk prima geschikt als je een kleinere tuin hebt. Je kunt de plant eenvoudig snoeien en hierdoor de grootte van de struik eenvoudig bepalen. Het is wel belangrijk om deze regelmatig te snoeien, want als niet oppast kan de struik wel 4 meter hoog en breed worden.

Tuinklusjes

Snoeien, mesten, wieden, maar ook met nieuwe planten aan de slag in de tuin. Het kan allemaal weer, want tussen 1 mart en 1 april is het weer snoeien geblazen. Rozen bijvoorbeeld en stuiken die na de langst dag bloeien. Van struiken die in het voorjaar bloeien, kun je het best afblijven. Haal wel dode bladen en oude stengels bij de planten vandaag. Geef planten eventueel ook organische mest zoals mest of beendermeel. Planten nodig? Planten kopen doe je bij tuinplantenwinkel.nl Niet alleen de sierplanten, maar ook het onkruid begint nu hard te groeien. Met bodem bedekkende planten ga je dat tegen. Je kunt in maart ook nieuwe planten in je toen zetten. Dat lukt probleemloos met planten die in een pot zijn gekweekt. Planten die je met kale wortels koopt kun je het best niet na april planten. Planten met kluit kunnen het best in mei worden aangeplant.