shadow

Salvia nemorosa

Bent u opzoek naar een plant met een prachtige kleur? Is uw favoriete kleur blauw? Lees dan snel verder over de salvia nemorosa. Dit is namelijk een blauwkleurige plant en is direct op te vallen in de tuinen door de prachtige kleur van de bladeren. Als u als tuinier weinig tijd heeft om uw tuin te onderhouden dan past de salvia nemorosa precies in uw tuin. Dit is namelijk een plant die weinig onderhoud nodig heeft. Wel moet u rekening houden met veel bijen en insecten in uw tuin, omdat de plant deze beesten naar zich toe trekt. Vooral bij kleine tuinen kan dit een probleem zijn.

Salvia nemorosa kenmerken

Er zijn een aantal kenmerken die typerend passen bij deze soort plant. Ten eerste is het handig om te weten dat de plant ook wel Blauhugel wordt genoemd. Dit is een naam die afkomstig is uit Duitsland. In de naam komt de kleur van de plant ook voor. Zoals eerder gezegd heeft de Blauhugel weinig onderhoud nodig. Dit heeft ook te maken met het feit dat de plant goed bestendig is tegen wind en regen. Makkelijk gezegd kan de plant tegen een bui. Wel is het belangrijk om te weten dat de plant groeit op een plaats waar de plant veel zon kan opvangen. Het is dus een plant die niet geschikt is voor in de schaduw.

Salvia nemorosa

Wat kost het als ik een salvia nemorosa in mijn tuin wil planten? De prijzen van deze plant hangen af van de leverancier zelf. Zo zijn er leveranciers die de plant leveren voor 1,50 euro, maar ook voor 2,50 euro. Hierbij moet u natuurlijk rekening houden met verzendkosten als u de plant online bestelt. Als u bij een tuinier langs gaat dan heeft u het voordeel dat u niet hoeft te wachten en dat u geen verzendkosten betaalt. Het ligt dus helemaal aan u hoeveel de Blauhugel uiteindelijk voor u zal kosten. http://www.tuinplantenwinkel.nl/salvia-x-nemorosa-ostfriesland.html