shadow

Skimmia japonica

Er zijn verschillende soorten planten die behoren tot de skimmia japonica familie. Dit is een soort die oorsronkelijk in Azië groeit. Langzamerhand komt deze soort steeds meer voor in Europa en ons land. De soorten die tot de skimmia japonica familie behoren hebben allemaal natuurlijk een bepaald karakter. Op dit moment is de meest voorkomende soort de skimmia japonica rubella. De reden waarom deze plant zo populair is, heeft te maken met de langdurige bloei van de plant. In tegenstelling tot andere planten bloeit deze plant ongeveer zes maanden. De bloei van de skimmia kunt u verwachten van september tot april.

Skimmia japonica

Skimmia japonica onderhouden

Net als bij alle andere planten is het handig om te weten hoe de skimmia moet worden onderhouden. Een andere reden waarom men vaak kiest voor de Skimmia japonica, is dat de plant weinig onderhoud nodig heeft. Als u tijd heeft, kunt u na de bloei in april de dode takken wegsnoeien, zodat de rubella helemaal klaar is voor de komende periode. Wel moet u tijdens het planten van de rubella opletten. De plant groeit het beste op een standplaats waar schaduw is. Een plek met veel zon zal de bloei van de plant dus negatief beïnvloeden. Let er dus op, op welke plaats u de skimmia plant.

Skimmia japonica kopen

Voor degenen die geïnteresseerd zijn om de Skimmia japonica rubella aan te schaffen, is het natuurlijk belangrijk om te weten wat deze soort kost. Meestal is het zo dat tuiniers ervoor kiezen om meerdere skimmia´s tegelijk te kopen. In dit geval kan er sprake zijn van staffelkorting, aangezien u er meerdere tegelijk koopt. Verder kunt u ervoor kiezen om gebruik te maken van een webwinkel om aankopen te doen voor uw tuin. Anderzijds is het natuurlijk ook mogelijk om een skimmia te kopen in een tuincentrum. De keuze ligt dus helemaal bij u.