shadow

Veilig overstappen naar Optifree Express

Als jij eraan denkt van lenzenvloeistof te veranderen en voor Optifree Express te kiezen, dan ben je niet de enige. Deze alles-in- één vloeistof voor zachte lenzen is bijzonder populair. Dat komt doordat het een goede allround vloeistof waarmee je je lenzen reinigt, afspoelt, bewaart en bevochtigt. De volgende ochtend heb jij schone en vochtige lenzen tot je beschikking die je met plezier draagt en waarmee je vergeet dat je ze in hebt. Dat is voor iedereen die contactlenzen draagt natuurlijk bijzonder belangrijk.

Optifree Express

Optifree Express lenzenvloeistof is de standaard lenzenvloeistof van Alcon. Het is geschikt voor iedereen die een alles-in- één lenzenvloeistof wil gebruiken waar je alles mee kunt. Optifree zorgt ervoor dat je lenzen schoon blijven en dat ze vochtig blijven, zodat je tijdens het dragen geen last krijgt van belemmerd zicht of een droog gevoel. De kans op problemen met infecties en irritaties is dan ook veel kleiner.

Veilig overstappen doe je met je opticien

Wil jij Optifree Express proberen voor jouw contactlenzen, dan is het belangrijk dat je de overstap zorgvuldig en onder begeleiding maakt. Het beste doe je dat samen met je opticien. Voordat je Optifree begint te gebruiken laat je je ogen testen. Het is belangrijk dat ze gezond zijn. Daarnaast kan je opticien dan ook bepalen of je misschien meer hebt aan een lenzenvloeistof specifiek voor droge ogen of gevoelige ogen. Misschien heb je een allergie voor de conserveringsmiddelen in lenzenvloeistof en is het beter om een product te kiezen met peroxide.

Twee weken uitproberen

Als je opticien aangeeft dat je de overstap probleemloos kunt maken, schaf je een klein flesje Optifree Express aan en begin je het te gebruiken. Zorg ervoor dat je de gebruiksaanwijzing nauwkeurig volgt, anders krijg je geen goed idee van de kwaliteit van het product. Nadat je dit twee weken gedaan hebt maak je weer een afspraak met je opticien. Laat je ogen testen om te zien dat deze goed op de lenzenvloeistof reageren. Als jij ook tevreden bent met het resultaat kun je de overstap maken en schaf je een grotere hoeveelheid aan.

De beste vloeistof voor jou

Optifree Express van Alcon is de beste lenzenvloeistof voor een groot aantal dragers van contactlenzen. Dat komt doordat het een allround alles-in- één vloeistof is die voor de meeste lenzendragers goed werkt. Het is mogelijk dat jij graag wat meer van je vloeistof wilt zien en dan zijn er andere opties. Zo is er naast Optifree Express van Alcon ook Optifree PureMoist die een vochtig laagje achterlaat op de lenzen en deze nog beter desinfecteert. Er is lenzenvloeistof met een pH-waarde die aansluit bij die van het vocht in je ogen, ideaal voor als je gevoelige ogen hebt.

Veilig overstappen

Of je nu kiest voor Optifree Express of een andere lenzenvloeistof, met de bovenstaande informatie maak je de overstap veilig en onder begeleiding. De vloeistof die je gebruikt is bijzonder belangrijk voor het draagcomfort dat je ervaart en bevordert gezonde ogen.