shadow

Volume handel in binaire opties

Trend trading (trend strategie gebruiken) is een bekende handelsvorm en wordt geadviseerd door veel traders (handelaars). De trend strategie zal je helpen om de meeste transacties te winnen, maar wat gebeurt er als de trend verandert?

Handelen met de trend is in de meeste gevallen mogelijk, maar je moet wel klaar staan voor trendveranderingen. Laten we eens kijken naar bovenstaande afbeelding. Aan de linkerkant zien we de EUR/USD 1 minuut grafiek, aan de rechterkant zien we de EUR/USD 5 minuten grafiek.

De Waddah Attar Explosion indicator, in subvenster #1, is een uitstekende indicator om het aankoop- en verkoopvolume te zien. Met andere woorden, de Waddah indicator help ons zien wie de controle heeft over aankoop- of verkoopvolumes in de markt.

De tweede indicator op de EUR/USD m1 grafiek is de CCI woodies indicator, waarmee je kan zien wanneer er pullbacks (tegenslagen) kunnen ontstaan in de prijs.

De gele vinkjes en de duim omhoog vertegenwoordigen handelstransacties met een 5 minuten vervaltijd. Omdat ik de MACD volgde op de 5 minuten grafiek, konden deze transacties met gemak worden gewonnen.

Twee tijdframes

Aan de hand van de foto bovenaan de pagina waar alles er perfect uitziet, kun je, bij een hoge trend op de 5 minuten grafiek, hoger gaan verhandelen. Is de trend laag dan ga je gewoon lager verhandelen.

Als ik handel kijk ik over het algemeen graag naar twee tijdframes die voor mij als gids dienen voor de hele handel. Als ik bijvoorbeeld wil handelen met een vervaltijd van 15 minuten, kijk ik zowel naar de 15 minuten grafiek als naar de 5 minuten grafiek. Dit helpt me de trendrichting bepalen.

Het enige probleem is dat het moeilijk kan zijn om te zien wanneer je moet ophouden met zoeken naar aankopen of verkopen. Wat ik dus deed was de Waddah indicator boven de stochastische indicator laten vallen en vervolgens de stochastische lijnen verwijderen. Meestal, wanneer de bars van de Waddah indicator boven het 80 niveau gaan, neigt de prijs tot een omkeer in de tegengestelde richting.

Je kan nu bepalen wanneer het tijd is om te stoppen of doorgaan met handelen in de gekozen richting en dat is het belangrijkste. Vaak zul je zien dat de prijs de 80 niet bereikt en in dat geval moet je andere indicatoren gebruiken om het signaal te vinden of je moet stoppen met zoeken naar CALL of PUT transacties.Deze tips komen van optie24.

Opties en Wadday bars

In het voorbeeld, kunnen we duidelijk zien dat wanneer de groene Waddah bars over de gouden lijn gaan, je de mogelijkheid hebt te kopen. Indien de rode Waddah bars over de gouden lijn heb j de mogelijkheid om te verkopen.  Als de Waddah bars onder de gouden lijn gaan, zal de trend hoogstwaarschijnlijk veranderen en in de tegenovergestelde richting gaan van de huidige trend.

Let op de lichtblauwe aqua lijn op de CCI woodies en je ziet dat je in dit voorbeeld een potentiële kans hebt om te kopen, wanneer het licht blauwe lijn beneden de CCI bars gaat.

Via de MACD kleur op de 5 minuten grafiek hebben we een sterke trend geïdentificeerd. Na identificatie van een sterke trend op onze hogere tijdframe grafiek vinden we gewoon een goede positie om de handel uit te voeren.

Hoewel dit allemaal geweldig klinkt, er zijn andere dynamieken die je moet begrijpen om de resultaten te maximaliseren, zoals:

Op welk moment van de dag ben je met je handel bezig?
Is een sessie aan het openen of aan het sluiten?
Hoeveel transacties wil je doen per dag?
Zijn er naderende feestdagen?
Hoe groot is de handel die je aan het uitvoeren bent?

Het is van belang dat je handelt wanneer de markt in beweging is en als je reversals (prijsomkeringen) verhandelt moet je weten of een sessie aan het openen is of aan het sluiten. Wanneer een sessie sluit zal de prijs vaak verder zakken of stijgen. Daarnaast is het verstandig om het aantal transacties per dag te beperken.

Let goed op of een feestdag nadert, zodat je kan bepalen of je wilt handelen of niet. Feestdagen kunnen, net als nieuws, veel volatiliteit brengen in de markt. Last but not least, het is verstandig om het aantal transacties te beperken die je per dag uitvoert, omdat een teveel aan transacties kan problemen geven in een veranderlijke forex markt.

Ik heb vaak gemerkt dat, door een limiet van vier transacties per beursdag in te stellen, ik een hoger winstpercentage behaal. Het zal je verbazen hoeveel hoger je winstpercentage kan zijn met minder transacties, een punt van cruciaal belang voor korte termijn binaire optie handelaars.