shadow

Voor werk verzorgende ig kun je zoeken bij wr.nl

Ben je op zoek naar een leuke baan en heb je de opleiding al afgerond voor verzorgende ig. Je kunt dan op zoek gaan naar werk verzorgende ig op wr.nl. Op de site vind je allerlei vacatures van verschillende werkgebieden. Daar horen de beroepen in de zorg ook bij. Voor verzorgende ig zul je genoeg vacatures tegenkomen. Werken als verzorgende ig kun je namelijk in verschillende zorginstellingen. Door te kort aan zorgpersoneel zul je snel de baan vinden die bij je past.

Welke opleidingen zijn er voor verzorgende ig?

Er zijn twee soorten opleidingen voor verzorgende ig. Je kunt kiezen voor de BOL-opleiding of de BBL-opleiding. Je kunt die afweging maken wat beter bij je past. Bij de BOL-opleiding leer je het beroep verzorgende ig door theorielessen. Bij de BBL-opleiding doe je meer praktijkervaring op. Als je kiest voor de BOL-opleiding heb je lessen op school en heb je recht op een studiefinanciering.

Ben je meer praktijkgericht dan kies je voor de BBL-opleiding. Het voordeel hiervan is dat je werkervaring gaat opdoen in een zorginstelling en deels heb je school. Je hebt bij een BBL-opleiding weinig theorie. Je krijgt voor de praktijk wat je opdoet gewoon betaald. Vanuit de school krijg je begeleiding bij het werk en leerproces. Je leert meteen veel over het vak.

Is er genoeg werk verzorgende ig?

Als je de opleiding hebt afgerond en een diploma hebt wil je natuurlijk direct aan de slag. Dat is mogelijk met een diploma verzorgende ig. Er is namelijk voldoende werk verzorgende ig te vinden. Dat kan online, maar je zou ook langs zorginstellingen kunnen gaan om te vragen of ze personeel nodig hebben. Er is veel vraag naar zorgpersoneel.

Je kunt dan voor jezelf uitzoeken waar je wilt werken en welke doelgroep jou het meest aanspreekt. Je kunt dan op zoek gaan naar deze specifieke vacatures op wr.nl. Omdat er genoeg vraag is naar opgeleid personeel zul je snel een baan kunnen vinden als verzorgende ig. Je kunt bijvoorbeeld werken in de geestelijke gezondheidszorg, bij ouderen, in de kraamzorg of in de thuiszorg.

Wat is kwaliteit van zorg?

Om te werken in de zorg is het belangrijk dat de zorg effectief, veilig en op tijd is. Cliënten of patiënten kunnen zelf kiezen welke zorg het beste bij ze past. De kwaliteit van zorg gaat over de concrete zorg en alle kenmerken daarvan. Via de rijksoverheid kun je alle informatie vinden over de kwaliteit van zorg en de rechten en plichten van de zorginstellingen. De kwaliteit van zorg is de mate waarin zorg wordt geleverd aan personen.

De zorg die je gaat geven als zorginstelling of verzorgende ig moet ervoor zorgen dat het de situatie van de patiënt of cliënt verbetert. Dat is kwaliteit van zorg. Je geeft zorg op basis van de voorkeuren en noden die een patiënt of cliënt nodig heeft. De zorg moet worden aangeboden in een korte tijd. Iemand die zorg nodig heeft wil snel geholpen worden.