shadow

Waarom kiezen voor een hoog-laag bed? Lees het hier

Als u ouder wordt, kunt u last krijgen van wat kleine kwaaltjes of een verminderde mobiliteit. Tegenwoordig zijn er steeds meer hulpmiddelen die u hierbij kunnen helpen. Denk aan een rollator, een sta-op stoel enzovoorts. Een ander voorbeeld is het hoog-laagbed. Maar wat is dit hoog-laagbed nu precies en waarom zou u ervoor moeten kiezen? U kunt het hier lezen.

Wat is een hoog-laag bed?

De naam zegt het eigenlijk al wel een beetje. Een hoog-laag bed is een bed die u in hoogte kunt verstellen. Dit gaat elektrisch door middel van een aantal motoren. U kunt uw bed soms zelfs in een extreem lage stand zetten.

Waarom een hoog-laag bed?

Als u ouder wordt, kan het moeilijker worden om uit bed te komen. Soms werkt u lichaam gewoon even niet mee. Als u merkt dat dat u afhankelijk wordt van uw omgeving bij het in en uit bed gaan, is een hoog-laag bed wat voor u.

Met het hoog-laag bed kunt u het bed verlagen als u uit bed stapt. U kunt hierdoor makkelijker in en uit bed stappen. Er zijn dus zoals eerder ook bedden met een extreem lage stand. Hierdoor is het letselgevaar bij eventueel uitvallen vrijwel nihil. De hogere stand van het bed is weer handig voor de verzorging, als u dit nodig heeft.

Een hoog-laag bed zorgt er voor dat u weer zelfstandig en met gemak uit uw bed kunt stappen. Een ideale oplossing dus!

Maar een hoog-laag bed is niet alleen ideaal voor uw zelf. Ook voor uw omgeving is het handig. Het bed geeft een hoop extra veiligheid. Niet alleen voor uw zelf maar ook voor uw omgeving!

Verschillende soorten hoog-laag bedden

Hebt u interesse in een hooglaag bed? U vindt ze in allerlei verschillende soorten stijlen en met verschillende specificaties. Zo kunt u het ideale bed voor u vinden. Daarnaast is het aan te raden om een bijpassend matras te kopen. Hierdoor kan uw optimaal genieten van uw hoog-laagbed.

Heeft u interesse in een hoog-laag bed? Op het internet vindt u veel verschillende aanbieders. U kunt natuurlijk ook langsgaan in de winkel. Zo kunt u het bed eerst goed uit testen voordat u het koopt. Het huren van een bed is in sommige gevallen ook mogelijk. Genoeg opties dus. Succes met de zoektocht!