shadow

Wat zijn 10 gezonde voordelen van omega-3

Omega-3 vetten zijn een belangrijk onderdeel van ons lichaam. Ons lichaam kan de omega-3 vetten niet zelf aanmaken, daarom is het belangrijk dat je er genoeg binnen krijgt. Zonder die vetten leef je een stuk ongezonder dat als je ze wel binnenkrijgt. Omega-3 vetten helpen ook een te hoge bloeddruk verlagen. Omega-3 vetten krijg je ook binnen door vis te eten. Als je niet van vis houdt is het heel erg belangrijk om het aan te vullen door middel van omega-3 supplementen. Dit soort supplementen kan je vinden op verschillende websites zoals https://carebynature.nl/. Maar naast de redenen die ik nu heb gegeven zijn er nog veel meer redenen die ik je nu ga vertellen.

1.  Beschermt je hart

Omega-3 vetten zorgen ervoor dat alles in je hart en bloedvaten soepel verloopt. Dit       zorgt ervoor dat je minder kans hebt om hart en vaatziektes op te lopen

2.  Het verlaagt je bloeddruk

Omega-3 helpt je bij het verlagen van je bloeddruk. De vetten verbeteren de functie van het endotheel. Ze verbeteren ook de vaatverwijding en ze zorgen ervoor dat je minder kans hebt om ontstekingen te krijgen.

3.  Het is goed voor je hersenen

Omega-3 zorgt ervoor dat je hersenen zich beter ontwikkelen. Ze staan ook bekend om te helpen tegen dementie en Alzheimer.

4.   Omega-3 is goed voor je ogen

Als je voldoende omega-3 inneemt vermindert het risico op maculadegeneratie. Maculadegeneratie in een van de hoofdoorzaken dat ervoor zorgt dat je oogschade en blindheid krijgt.

5.  Het zorgt voor minder angst en depressie

Depressie is iets wat veel voorkomt onder de mensheid en het is ook iets wat toeneemt onder de mensheid. Als je regelmatig omega-3 inneemt vermindert dat de kans en de symptomen van depressie en angst.

6.  Het is belangrijk tijdens de zwangerschap

Als jij zwanger bent gaat een deel van de voedingsstoffen die jij binnenkrijgt naar jouw baby in jouw buik. Daarom is het belangrijk dat je goede voedingsstoffen zoals omega-3 vetten binnenkrijgt. Deze vetten zorgen er namelijk ook voor dat je kind normaal een beter groeit en zich ontwikkelt. Dit geldt ook voor pasgeboren kinderen die borstvoeding krijgen, omdat pasgeboren kinderen daardoor ook voedingsstoffen van de moeder binnenkrijgen.

7.  Het is goed voor je huid

Omega-3 bevat stoffen die helpen jouw huidcellen gezond te houden, waardoor je minder tot geen huidproblemen krijgt. Het kan ook vroegtijdige veroudering voorkomen.

8.  Het helpt bij afslanken

Omega-3 zorgt voor een betere vetverbranding en het zorgt voor minder vetopslag. Het zorgt ook voor een beter herstel na het trainen. Het maakt dus sporten makkelijker en het zorgt ervoor dat je minder snel aankomt.

9.  Het kan symptomen van ADHD bij kinderen verminderen

ADHD is een gedragsstoornis. Deze gedragsstoornis zorgt voor onoplettendheid, hyperactiviteit en impulsiviteit. Kinderen met ADHD blijken uit studies minder omega-3 vetzuren in hun lichaam te hebben. Door dit regelmatig aan te vullen kunnen de symptomen worden verminderd.

10.              Het kan astma bij kinderen verminderen

Astma is een ziekte die a kan zorgen voor kuchen, kortademigheid en een piepende ademhaling. Astma aanvallen kunnen gevaarlijk zijn. Verschillende studies hebben aangetoond dat omega-3 een lager risico op astma met zich meebrengt.